A Cívis Értéktár magazin: a Debrecen Televízió helyi értékekkel és nevezetességekkel foglalkozó műsora.

A 2022.09.30-i műsor témái:

► Számos szervezet összefogásával szervezik meg Debrecenben az idei Nagyerdő Hete programsorozatot, mely október 1. és 9. között várja az érdeklődőket.

Sétatér utcafesztivált rendeztek a cívisházakért a Kulturális Örökség Napjai alkalmából. Az egész napos programsorozaton a cívis házak értékeire hívták fel a figyelmet. Debrecenben több száz cívis ház található, melyek jellegzetes építészeti jegyei mai is könnyen felfedezhetők egy-egy belvárosi séta alkalmával.

Debreceni cívisházak és lakóik nyomában – ezzel a címmel jelent meg Harangi Attila és Löki Viktor közös könyve. A szerzők csaknem két tucat debreceni cívisház történetének, illetve lakóik életének jártak után.

►Voltál-e már Debrecenben, barátom? - Szépírókról és debreceni irodalmi helyszínekről szólt a Térey könyvünnep és a Kulturális örökség napja alkalmából megrendezett esemény.

► A második világháború után első alkalommal avattak ortodox rabbit Debrecenben. Faigen Sámuelt a Pásti utcai zsinagógában iktatták be a helyi zsidó hitközség élére.

►Megszépül a hortobágyi Kilenclyukú-híd környéke. 120 méter hosszú szakaszon kotorják ki a Hortobágy-folyó medrét.

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.