Javaslattétel módja

A város közigazgatási területén fellelhető, illetve az itt létrehozott helyi érték felvételét a Debreceni Értéktárba bárki írásban kezdeményezheti a mellékletben található adatlap kitöltésével és visszaküldésével.
A javaslatot postai úton vagy személyesen is be lehet nyújtani a Debreceni Művelődési Központ Tímárház – Kézművesek Házában (4024 Debrecen, Nagy Gál István u. 6.). A javaslatok benyújtása folyamatosan, határidőre való tekintet nélkül történik.

A nyomtatvány letölthető a mellékelt dokumentumból. (melléklet)

A Debreceni Értéktár Bizottság a beérkezett javaslatok értékelését követően dönt az Értéktárba történő felvételről, vagy a felvétel elutasításáról.
A település helyi jelentőséget meghaladó értékei a megyei értéktárakba, majd a Magyar Értéktárba juthatnak el. A Magyar Értéktárban nyilvántartott országos, vagy nemzetközi jelentőségű, a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével és minőségével a magyarság csúcsteljesítményének számító nemzeti értékekből a Hungarikum Bizottság választja ki a hungarikumokat, melyek a Hungarikumok Gyűjteményébe kerülnek.

A Debreceni Értéktárba történő helyi érték felvételét az alábbi linken is kezdeményezhetik:
https://www.debrecenimuvkozpont.hu/debreceniertektar

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.