A Cívis Értéktár magazin: a Debrecen Televízió helyi értékekkel és nevezetességekkel foglalkozó műsora.

A 2023.03.31-i műsor témái:

Szív küldi, szívnek, szívesen – ezzel a címmel nyílt kiállítás az új városházán, ami a debreceni mézeskalácsosság történetét mutatja be. Itt meg lehet ismerni a Radics család munkásságát is, akik a mai napig gyakorolják a mesterséget.

Cívis házak láthatók az egyik piac utcai kirakatban. A város épített örökségéről fotósorozat készült, ezeket állította ki a Cívis Ház a Debreceni Városvédő és –szépítő Egyesülettel együttműködve.

Félezer kollégiumi diák és tanár vett részt az 1848-49-es forradalomban és szabadságharcban. Nem csak az ő emléküket őrzik a Református Kollégium Múzeumában.

► Nyárra készül el a Déri Múzeumban a „Cívisek világa” állandó kiállítás. 300 négyzetméteren, hat teremben alakítják ki a tárlatot, amely a mai igényeknek megfelelően, interaktív lesz.

Szervusztok pajtikák! Generációk nőttek fel Vitéz László történetein, aki számtalanszor megküzdött az ördöggel, és természetesen mindig győzött. A sokak számára a gyermekkort felidéző figura egyik atyja a három generációs bábos család legfiatalabbja, Kemény Henrik. A bábművész életéről most képregény készült.

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.