A Cívis Értéktár magazin: a Debrecen Televízió helyi értékekkel és nevezetességekkel foglalkozó műsora.

A 2023.04.28-i műsor témái:

Erőm a gyöngeségben – ez a jelmondata Kocsis Fülöpnek, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek-metropolitájának. A debreceni közgyűlés az egyházi vezetőnek díszpolgári címet adományozott.

Pro Urbe díjat kapott György Géza, az Alföldi Nyomda vezérigazgatója. Az indoklás szerint több mint négy évtizedes munkásságával, szakmai, közéleti és mecénási tevékenységével kiemelkedő mértékben járult hozzá a vármegyeszékhely gazdasági fejlődéséhez, egy hagyományos iparág fennmaradásához.

►A cívisek nyomában barangoltak a belvárosban azok, akik részt vettek a Déri Múzeum helytörténeti sétáján. Az érdeklődők olyan pontokat kerestek fel, amelyek valamilyen szempontból meghatározóak voltak Debrecen történelmében.

► Húsvét szombatján járt stábunk Hajdúdorogon, hogy megnézzük a Krisztus katonákat szolgálat közben. A fiatal, görögkatolikus legények nemcsak a szent sírt őrzik, de őseik hagyományait is éltetik.

► Hamarosan magyar kiadásban is olvasható lesz Czingula János, debreceni származású üzletember életrajzi könyve. A férfi fiatalon,  az 1956-os forradalom után került az Egyesült Államokba, ahol volt hivatásos színész, író, producer, pilóta, vitorlázó és síelő is.

► Debrecen egyik kiemelkedő értéke a Zsuzsi erdei vasút. Az ország legrégebbi keskeny nyomtávú kisvasútja tavaly ünnepelte elindítása 140. évfordulóját.

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.