A Cívis Értéktár magazin: a Debrecen Televízió helyi értékekkel és nevezetességekkel foglalkozó műsora.

A 2023.06.30-i műsor témái:

Jubileumi kiállítás: Nádudvar, Székelyhíd és Sáránd után Debrecenbe érkezett a 40 éves Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület jubileumi tárlata. A több száz éves hagyományra visszatekintő debreceni kézművesség értékeit a jövő hónap végéig lehet megtekinteni az Új Városháza Galériáján.

Megújult a Déri Múzeum várostörténeti tárlata. A Cívisek világa című nagyszabású állandó kiállítás gazdag képet ad a látogatóknak arról, hogy milyenek is voltak debreceni elődeink.

Két év után újabb emlékpontot avatott a Cívisporta Egyesület. A szervezet egy középkori ferences kolostor helyén állított emléktáblát. A koldulórend szerzetesei több mint 200 évig éltek a városban, majd a reformáció és a török terjeszkedés miatt távoztak. .

►A város legrégebbi temploma a csaknem 300 éves Református Kistemplom. Pünkösdkor megnyitották az érdeklődők előtt az épület tornyát.

„Egymásba kapaszkodva” címmel nyílt kirakatkíállítás Debrecenben. A tárlaton azon alkotások legjobbjai láthatóak, amelyek arra a digitális fotópályázatra érkeztek, melyet a Cívis Ház Zrt. a Debreceni Városvédő és -szépítő Egyesülettel együttműködve hirdetett középiskolások számára.

Hidak tradíciók és a kortársak között – ez a Világközép kiállítás. A debreceni Vojtina Bábszínház tárlata a Kemény-Korgnut Bábszínház hagyatékra alapozva Kemény Henrik munkássága előtt tiszteleg.

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.