A Cívis Értéktár magazin: a Debrecen Televízió helyi értékekkel és nevezetességekkel foglalkozó műsora.

A 2023.10.27-i műsor témái:

► Kiemelkedő debreceni értékké nyilvánították az Egri Borozó Borbarát Bárt és Galériát. Az elismeréssel járó oklevelet Mazsu János, a Debreceni Értéktár Bizottság elnöke át a tulajdonosnak, Kovács Istvánnak a földünk legszebb nemzeti parkjait bemutató fotókiállítás megnyitása kapcsán.  

►Iskolanővér, egykori karnagy, de mindenekelőtt pedagógus. Géczy Mária Erzsébet a Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium egykori intézményvezetője Dóczy Gedeon-díjat kapott október 23-án, az ünnepi közgyűlésen.

► Az Izzik még című rövidfilm a debreceni Molnár József kovácsmester portréja. Az alkotást két kollégánk, Nádasdi Anikó szerkesztő-riporter és Garamvölgyi Kornél operatőr-vágó készítette. A film elnyerte a legjobb operatőrnek járó díjat a Kultfilmek Fesztiválján, és bejutott a Lakiteleki Filmfesztiválra is.

►Előadás- és kamarakiállítás sorozat indult a Déri Múzeumban, a Cívisek világa című helytörténeti kiállításhoz kapcsolódóan. Október közepén Gábor István városi főépítész nyitotta meg a „Cívisházak színe változása” című fotókiállítást, ezt követően pedig Harangi Attila építészmérnök tartott előadást „Hol laktak a cívisek?” címmel.

► Idén is népszerűek voltak a Nagyerdő Hete programjai. A Debreceni Nagyerdőt 84 évvel ezelőtt nyilvánították védetté. Ehhez kapcsolódóan családi napokkal, kiállításokkal, filmvetítésekkel és vezetett túrákkal is várták az érdeklődőket.

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.