A Cívis Értéktár magazin: a Debrecen Televízió helyi értékekkel és nevezetességekkel foglalkozó műsora.

A 2023.11.24-i műsor témái:

Ötven éve ünneplik a levéltárakat Hajdú-Bihar vármegyében. Ezek az intézmények máig őriznek évszázadokkal ezelőtti, különleges iratokat, de a digitalizációra is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek – mások mellett ez is kiderült november közepén, a vármegyei levéltári napok jubileumi rendezvényén.

►Nemcsak a katonáknak segít, de mindenkinek, akinek konfliktusa, ellenfele van, vagy éppen versenyhelyzet kell teljesíteni - ezt mondta „A háború öt alapelve” című könyvének bemutatóján Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség volt parancsnoka.

250 évvel ezelőtt született Debrecenben Csokonai Vitéz Mihály. A költő itt élt, tanult és később tanított is. Büszke volt debreceniségére, ami meghatározta munkásságát is.

►Idén 150 éves a Debreceni Református Nagytemplom Rákóczi-harangja. A toronyba is fel lehet menni, ha valaki részt vesz egy tárlatvezetésen. A Nagytemplom nemcsak egyházi eseményeknek ad otthont, hanem könnyűzenei koncerteknek, kiállításoknak és gyermekfoglalkozásoknak is.

►Évszázados múltra tekint vissza a Debreceni Egyetem Botanikus Kertje, ami az év valamennyi évszakában más arcát mutatja. A több mint 15 hektáros területen számtalan különlegességet láthatunk, itt található az ország legnagyobb pozsgás gyűjteménye is.

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.