A Cívis Értéktár magazin: a Debrecen Televízió helyi értékekkel és nevezetességekkel foglalkozó műsora.

A 2023.12.29-i műsor témái:

► A 21. század első két évtizedének ismétlődő válságai komoly kihívások elé állították a Kárpát-medencében élő magyarságot, Ezeknek a kríziseknek a megoldására keresték a válaszokat az ötödik Interdiszciplináris Konferencián, melyet Debrecenben tartottak.

►A debreceni templomajtók is szélesre tárva várják a turistákat, fontos az értékek megőrzése. A többi között ezt hangsúlyozták a második Nemzeti Vallásturizmus Fórumon, ahol az egyházi, állami és világi szakemberek a szakrális turizmusról tanácskoztak.

97 éves korában elhunyt Fahidi Éva, aki idén áprilisban, a város napján kapta meg Debrecen díszpolgári címét. A holokauszt-túlélő a rasszizmus, az antiszemitizmus elleni küzdelem világszerte ismert alakja volt.

„Kezeink munkáját tedd maradandóvá!” - a 90. zsoltár 17. verséről kapta a címét Kiss Árpádné, palástkészítő népi iparművész kiállítása.

► A Debreceni Nagyerdőn számos ritka madárfaj él, melyekre kiemelten kell figyelni az év minden időszakában. Váradi Zoltán, a Természettár vezetője kalauzol minket a következő percekben az országban is egyedülálló Madár-lakópark sétányon.

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.