A Cívis Értéktár magazin: a Debrecen Televízió helyi értékekkel és nevezetességekkel foglalkozó műsora.

A 2024.01.26-i műsor témái:

► Nemzeti és helyi történelmünk egyik fontos évfordulójáról emlékeztek meg január 9-én a cívisvárosban. 1849-ben ezen a napon tartotta első ülését a Magyar Országgyűlés Képviselőháza Debrecenben, amely ekkor vált a magyar szabadság őrvárosává.

►Igazi ritkaságok láthatóak a Cívisek világa tárlaton. A Déri Múzeum kiállítása nyáron nyílt, de folyamatosan egészítik ki újabb időszakosan látható műtárgyakkal. A numizmatikai tárlat egy idővonalon ismerteti neves uralkodóinkat is.

►Olykor szoborként viselkednek az épületek – véli Bordás Péter építész, aki a Magyar Építészet Napján életműdíjként Ybl Miklós-díjat vehetett át. Bordás Péter tervezte Debrecen számos meghatározó épületét, például a Nagyerdei Stadiont, az Aquaticum Debrecen Strandot vagy éppen a Dósa nádor teret.

►Épített örökségünk értékei jelennek meg Pataky Emőke fényképein, melyek a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban láthatóak. A tárlat az 1980-as évek Debrecenét idézi meg.

► Befejező fordulójához érkezett a Cívis Ház Zrt. kirakatkiállítás-sorozata. A Cívisházak rejtett kincsei című kezdeményezés tavaly tavasszal indult.

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.