A Cívis Értéktár magazin: a Debrecen Televízió helyi értékekkel és nevezetességekkel foglalkozó műsora.

A 2024.05.31-i műsor témái:

Egyszeri, vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak helyi védelem alatt álló épületek társasházként vagy lakásszövetkezetként működő tulajdonosai. Az önkormányzat 200 millió forintos keretösszege nyílászárók cseréjére, homlokzat- és héjazatfelújításra használható fel. A Debrecen épített örökségének megóvását segítő pályázatot szeptember 30-áig lehet benyújtani.

►Új rovat kapott helyet az Őrváros Közalapítvány Cívis Gistory nevű internetes oldalán. A Vendéglátó Debrecen aloldal a cívisvárosi vendéglátás hosszú múltjából két évszázadnyit mutat be.

►Vasúti sínekből készített keresztet állított Debrecen városa és a Politikai Foglyok Szövetsége Kónyán, az egyik hortobágyi kényszermunkatábor helyén. Az emlékművel azok előtt tisztelegnek, akiket bírói ítélet nélkül hurcoltak ide rabszolgamunkára, embertelen körülmények közé.

►15 év kihagyás után ismét gerundium versenyt rendeztek Debrecenben. A Református Kollégium Örögdiák baráti körének találkozóján mérkőztek meg a jelentkezők. A helyszínválasztás nem véletlen, hiszen a tűzoltó diákok egykori eszköze az intézmény szimbóluma is.

► Értéket bemutatni és átadni – ez az egyik legfontosabb küldetése a Deszka Fesztiválnak. Május első felében 15. alkalommal rendezték meg Debrecenben a kortárs magyar dráma ünnepét, amelyre a Kárpát-medence minden részéről érkeztek előadások.

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.