A Cívis Értéktár magazin: a Debrecen Televízió helyi értékekkel és nevezetességekkel foglalkozó műsora.

A 2024.06.28-i műsor témái:

►Újabb cívis ház újul meg, melyet a tulajdonosai az eredeti építészeti stílusnak megfelelően modernizálnak. A Hatvan utca egyik emblematikus épületének belső tereit már a modern design jellemzi.

►Kiemelkedő teljesítményt nyújtó debrecenieket részesített ösztöndíjban a város önkormányzata. A közgyűlés júniusi ülésén adták át a többi között a Cívis Talentum ösztöndíjakat, amelyeknek célja, hogy hozzájáruljanak a fiatalok nemzetközi versenyeken való sikeres szerepléséhez.

►A Debreceni Kollégium Kántusa számos díjat és kitüntetést nyert el az elmúlt csaknem 300 évben. Az énekkar idén ünnepli fennállásának 285. évfordulóját. Erről is megemlékezett idei találkozóján a Pro Urbe díjas Kántus.

Népművészeti Utcafesztivált rendeztek a Wesselényi Lakótelepen. A DEMKI eseménye a népi mesterségeket és a hagyományaink megőrzésének fontosságát mutatta be élményszerűen.

►Debrecen egykor 25 ezer hektáros területet birtokolt Hortobágyon. Itt hozták létre az első városi ménest, ahol 144 éve kezdődött meg a nóniusz lovak tenyésztése. Ma már Hortobágy a fajta egyik központja, ezért tartották idén itt az országos méncsikó szemlét.

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.