Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület 40. Jubileumi kiállítása

Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület 40. Jubileumi kiállítása

A Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület 2013 decemberétől működteti a Népi Mesterségek Házát (Debrecen, Hatvan u. 57), amely székházként segíti az alkotók szakmai munkáját közösségi életüknek színtereként.

A régi cívis ház egy részében kézműves műhelyeket rendeztek be, ott látható az állandó kiállításuk is, amelyet a Népművészet Mestereinek alkotásaiból szerkesztettek.
Céljuk, hogy a hagyományos debreceni kismesterségeket szakkörökben, közösségekben éltessék. Működtetnek ékszer és paszomány készítő, hímző, szövő, nemezes, varró csoportokat, melyeknek élén kiváló szakemberek ismertetik a kismesterségeket az érdeklődőkkel. A nyári hónapokban felnőttek számára alkotó, gyermekeknek Ügyes kezek címen kreatív kézműves tábort szerveznek.

A Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület tagjai évek óta kézműves bemutatókat és vásárt tartanak a Debreceni Virágkarnevál időszakában, Debrecenben, valamint minden ősszel két napos népi kézműves fesztiválon mutatják be új alkotásaikat a Dósa nádor téren.

Képgaléria


Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.