Debrecen Televízió archívuma

A Debrecen Televízió 1984-es alapítása óta riportok, tudósítások, bejátszások, stúdióbeszélgetések, filmek készítésével dokumentálja Debrecen, valamint Hajdú-Bihar megye legfontosabb közéleti-, politikai-, művészeti- és sporteseményeit, történéseit. A televízió – az idők folyamán digitalizált – archívumában nemcsak az adásba került anyagok találhatók meg, hanem a teljes forgatott alapanyag, az ún. muszter is hozzáférhető. Ezeken kívül nagy mennyiségű videóanyag van a televízió archívumában az alapítás előtti időszakból is.

A Médiacentrum Debrecen részeként működő Debrecen Televízió a vidéki Magyarország legnagyobb helyi televíziója. A régióban csaknem félmillió potenciális nézőhöz jut el adása. A helyi televíziók közül a Debrecen Televízió kapta a legtöbb szakmai elismerést, 2019-ben a Hungarikum Bizottság média díját érdemelte ki a szerkesztőség, a Cívis Értéktár című magazin készítéséért.

A televízió archívuma, illetve a benne levő mozgóképes „kordokumentumok” hozzájárulhatnak Debrecen és a megye legújabb kori történetének feltérképezéséhez.

Határozati szám: 138/2020. (11.30.)

Kategória: kulturális örökségKérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.