
Magvetésből állította elő Paczel János.
Jellemzők:
♦ Gyümölcse közepesen nagy méretű, hamvas barnáspiros.
♦ Húsa aranysárga; lédús, finoman muskotályos ízű.
♦ Szeptember közepén érik.
♦ Fája nagy, sűrű, felálló koronát nevel.
♦ Önmeddő.
♦ Káliumban gazdag.
♦ Leginkább frissen fogyasztva, aszalványnak és házi befőzésre ajánljuk.
♦ A sarka-vírusra közepesen, a polisztigmás levélfoltosságra meglehetősen érzékeny.
♦ A termés csonthéja érdes.
♦ A virágok színe fehértől rózsaszínig változhat (5 szirom, 5 csészelevél).
♦ Levelei egyszerűek, vagy lándzsásak, gyakran fogazott szélűek.
A Hajdúság környéki pálinkafőzők meghatározó növénye e szilva.
Határozati szám: 59/2014 (08.24.)
Kategória: agrár- és élelmiszer-gazdaság