Debreceni muskotály szilva

Magvetésből állította elő Paczel János.

Jellemzők:

♦ Gyümölcse közepesen nagy méretű, hamvas barnáspiros.

♦ Húsa aranysárga; lédús, finoman muskotályos ízű.

♦ Szeptember közepén érik.

♦ Fája nagy, sűrű, felálló koronát nevel.

♦ Önmeddő.

♦ Káliumban gazdag.

♦ Leginkább frissen fogyasztva, aszalványnak és házi befőzésre ajánljuk.

♦ A sarka-vírusra közepesen, a polisztigmás levélfoltosságra meglehetősen érzékeny.

♦ A termés csonthéja érdes.

♦ A virágok színe fehértől rózsaszínig változhat (5 szirom, 5 csészelevél).

♦ Levelei egyszerűek, vagy lándzsásak, gyakran fogazott szélűek.

A Hajdúság környéki pálinkafőzők meghatározó növénye e szilva.

 

Határozati szám: 59/2014 (08.24.)

Kategória: agrár- és élelmiszer-gazdaság



Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.