Németi (Steinhardt) Gyula birkózó olimpikon életműve

Németi (Steinhardt) Gyula birkózó olimpikon életműve

Sikereit a cívisvárosban, a DVSC középsúlyú birkózójaként érte el. Hatszor nyert aranyérmet a felnőtt magyar bajnokságban. Sportolója és edzője is volt a DVSC birkózók csapatának, 1957-1963-ig a DVSC Elnöke. Közreműködésével két ízben is feljutott a labdarúgó szakosztály az NB I-be.

Legnagyobb sportsikerét 1952-ben Helsinkiben az olimpián érte el, ahol súlycsoportjában (kötöttfogás – középsúlyban, 79 kg.) a 4. helyezést szerezte meg.

Németi (Steinhardt) Gyula birkózó, 1921. június 30.-án született Debrecenben. Fiatalon, már polgárista korában megismerkedett a birkózással és 15 éves korától – több mint 30 éven át – a DVSC tagja volt. Előbb mint versenyző, majd edzőként és szakosztályvezetőként, végül egyesületi elnökként tevékenykedett a klubban.

Németi Gyula, a nemzet legjelentősebb személyiségének egyike, aki a nemzet értékét képviseli. Hazai és nemzetközi szempontból meghatározó jelentőségű, így nemzetünk a magyarságra jellemzőnek és közismertnek fogad el, jelentősen öregbíti hírnevünket, növeli megbecsülésünket az Európai Unióban és szerte a világon. Hozzájárul új nemzedékek nemzeti hovatartozásának, magyarságtudatának kialakításához, megerősítéséhez. Kiemelkedő sportbeli csúcsteljesítménye, a haza iránti elkötelezettsége, példamutató életvitele az utókor számára is példaértékű.

Határozati szám: 108/2017. (10.27.)

Kategória: sportKérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.