Virágkarnevál

Augusztus 20-a Magyarország nemzeti és állami ünnepe, I. István király szentté avatásának évfordulója, Szent István király ünnepe. Debrecenben mindezeken túl a Virágkarnevál napja.

Debrecen jelentős ünnepeinek egyike. A városban élőknek és az idelátogató turistáknak mára már természetes, hogy ezen a napon igazi látványosság fogadja őket. 1996 óta szinte minden esztendőben. Mára Magyarország egyik legismertebb rendezvényévé nőtte ki magát, a nézőközönség elismerése mellett rangos szakmai minősítést is a magáénak tudhat, pl. a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének kiváló minősítését is.

A vendégváró szórakoztató városi programok állandóan változnak, megújulnak, de a Virágkarnevál úgy tűnik, örökre összekapcsolódott Debrecennel és az augusztus 20-ával. Ez a program a város legnépszerűbb turisztikai eseménye. Ilyenkor szinte duplájára duzzad a lakosság számára, akik ott állnak az utcán, várják a virágkocsikat és a világ szinte minden tájáról érkező, felvonuló, művészeti csoportokat. A virágokkal feldíszített kocsik végigvonulnak a város főutcáján, a Piac utcán és a város jelentősebb pontjain. A Virágkarnevált - amely mára már karneváli hétté bővült - hagyományosan esti felvonulás, tűzijáték és utcabál zárja, melyeken nagy tömegek vesznek részt. A rendezvény fokozatosan egyre több látogatót hozott Debrecenbe a Virágkarneváli ünnepségekre.

Méltó helye lenne az értéktár széles világában.

Határozati szám: 33/2014 (01.29.)

Kategória: turizmus és vendéglátásKérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.