Buka Csabáné, csipkeverő népi iparművész

Buka Csabáné, csipkeverő népi iparművész

1988-ban még hobbiként készített csipkét, pedagógusi munkája mellett. Még ebben az évben alapítótagja lett az Országos Csipkeegyesületnek és  azóta is részt vesz az egyesületi továbbképzéseken, zsűrizéseken, az egyesület által rendezett országos  rendezvényeken / pl: Mesterségek ünnepe, Csipkekonferencia Nagykálló/

Debrecenben is tagja volt a Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesületnek, 2020-tól pedig a Bihari Népművészeti Egyesület tagja lett. 1988 óta helybeli csipkeverő szakköri tag, 2012 óta vezet is szakkört a Tímárház- Kézművesek Házában és a Józsai Közösségi Házban .

2002-ben kapta meg a Népi Iparművész címet, Debrecen város díját, a Hajdú-Bihar Megyei Minőségi termék díjat.

Az általa készített csipkék főleg a kunsági-karcagi-abádszalóki szalagos minták. Emellett, tájegységi csipkéket, régi minták kutatását, feldolgozását is végzi a szakköri tagokkal egyetemben. Rendszeresen kiállítják munkáikat, megmutatva  és éltetve ezt a csodálatos hagyományt. 

Buka Csabáné a Cívis Hagyományőrző Népművészeti Egyesület alapító tagja.Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket. Infó itt.